Rosebel geeft Rode Kruis financiële injectie
17 Jun 2013, 19:00
foto
Esther Wielzen (Corporate Communications Coordinator van Rosebel) draagt de symbolische cheque over aan Marja Naarendorp, voorzitter van het Surinaamse Rode Kruis.


Bij de jaarlijkse huldiging van bloeddonoren in verband met Wereld Bloeddonorendag, heeft IAMGOLD/Rosebel Gold Mines N.V. (Rosebel) een symbolische cheque t.w.v. SRD 100.000 overhandigd aan het Surinaamse Rode Kruis. Esther Wielzen, Corporate Communications Coördinator, die vrijdag namens Rosebel de overdracht deed, zegt dat de schenking past binnen het beleid van het bedrijf. “Het Rode Kruis heeft een belangrijke maatschappelijke taak en is niet meer weg te denken uit de Surinaamse samenleving. Met hun werk worden er levens gered, dat ondersteunen wij van harte.”

Het Rode Kruis had enige tijd geleden Rosebel uitgenodigd voor een bezoek en toen de behoefte aan ondersteuning voor het realiseren van verschillende toekomstplannen aangegeven. Zo heeft de organisatie geld nodig voor de inrichting van het nieuwe bloedbankgebouw, dat op 4 juli officieel in gebruik wordt genomen.

Voorzitter van het Rode Kruis en de Stichting Nationale Bloedbank, Marja Naarendorp geeft aan dat de organisaties constant op zoek zijn naar bedrijven en organisaties die het humanitaire werk willen ondersteunen. “Ons streven is om partnerschappen met bedrijven en actieve organisaties in ons land te sluiten om zo de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor kwetsbare groepen te realiseren door verschillende diensten en programma’s ter beschikking te hebben."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May