Suriname bereidt zich voor op voorzitterschap Unasur
12 Jun 2013, 10:00
foto


Het kabinet van de president en de ministeries van Buitenlandse zaken (Buza), Sociale zaken, Onderwijs en Volksontwikkeling en Binnenlandse zaken, zullen deze en komende maand een aantal functionarissen voor stage afvaardigen naar Peru.

Tijdens de stage zal het accent gelegd worden op ontwikkelingen binnen onder andere de Zuid-Amerikaanse raden voor Sociale Ontwikkeling, Cultuur en Electorale aangelegenheden. Peru is tot eind augustus belast met het Pro Tempore voorzitterschap van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur). Suriname zal na deze datum deze positie bekleden.

Documentatie en protocollen
De ambtenaren zullen zich verdiepen in de documentatie op respectieve gebieden waarvoor zij in Suriname verantwoordelijkheid dragen en die binnen de diverse Unasur-raden deel zijn van de regionale agenda, licht de voorlichting van Buza de stage toe.

Het is de bedoeling dat protocollaire en logistieke aangelegenheden die binnen de Unasur gelden, deel zijn van de stage-agenda. Een eerste groep ambtenaren van Buitenlandse zaken was al eerder naar Ecuador vertrokken waar het Algemeen Secretariaat is gevestigd. De kosten voor de stages worden gedekt uit een speciaal fonds van de Unasur.

De huidige secretaris-generaal van Unasur is Ali Rodriguez Araque. Suriname zal eind augustus 2013 in de hoedanigheid van Pro Tempore voorzitter, het beleid en de richting binnen deze regionale organisatie mede bepalen, zegt de Buza-voorlichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May