Brute roofoverval bij Moiwana eist leven
11 Jun 2013, 12:45
foto
Bij het monument van Moiwana vond vanmorgen een brute roofoverval plaats. (Foto: Isaak Poetisi)


In de omgeving van het monument van Moiwana op de weg naar Albina heeft een man het leven gelaten bij een beroving. De auto waarin de man zat samen met een vrouw en twee andere mannen is beschoten door minimaal vier gewapende en gemaskerde criminelen. Zij gingen naar Paramaribo.

De vrouw is ernstig gewond geraakt bij de beschieting. De rovers zijn er met 20.000 euro, 40.000 SRD en goud vandoor gegaan. Ze hadden de auto van de slachtoffers ook meegenomen. Drie kilometer van het plaats delict richting stad is de auto teruggevonden in een zandweggetje.

Inspecteur Humphrey Naarden van de politievoorlichting zegt aan Starnieuws dat de onverlaten vermoedelijk weet hadden dat de personen met veel geld reisden. De man die is overleden is van een supermarkt te Papatam, Albina. De overval is gepleegd bij de drempel waar voertuigen voor moeten afremmen. Het moment dat het voertuig van de slachtoffers vaart verminderde, kwamen de vier mannen uit het bos tevoorschijn.

Het Arrestatie Team en andere politiediensten die in het gebied waren in verband met een andere zaak, zijn direct gedirigeerd naar de plek. Er wordt intensief gezocht naar de rovers, die onder andere een jachtgeweer bij zich hadden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May