Berenstein betreurt afzegging minister Financiën
11 Jun 2013, 10:00
foto
Vakbondsleider Robby Berenstein


Vakbondsleider Robby Berenstein heeft van de voorzitter van het Tripartiet Overleg, Ulrich Aaron, vernomen dat minister Adelien Wijnerman van Financiën gisteren had afgemeld. Als reden had ze opgegeven dat ze in De Nationale Assemblee moest zijn. Door een communicatiestoornis waren de vakbeweging en het bedrijfsleven niet afgemeld. Die stonden gisteravond voor gesloten deuren bij Financiën.


Berenstein zegt aan Starnieuws dat het al vroeg bekend was dat de assembleevergadering geen voortgang zou vinden. "Die afspraak kon gewoon zijn doorgegaan. Het Tripartiet Overleg is niet het eerste en beste orgaan. Je kan een afspraak niet zonder meer afzeggen. Ook al vergaderde de Assemblee. Om 20.00 uur had de minister de afspraak kunnen nakomen", zegt de vakbondsleider.

"Wij maken ons zorgen over prijsverhogingen die kunnen komen door de inspectie van SGS. Er moeten heffingskosten worden betaald. En het bedrijfsleven kan deze afwentelen op de consument. Wat gebeurt er dan als prijzen omhoog gaan?", stelt Berenstein. Hij merkt op dat de bijeenkomst met de minister bijzonder belangrijk is, omdat zij meer informatie kan geven. Volgens het bedrijfsleven zullen goederen duurder worden, ook al betaalt de overheid de SGS voor de controle voor verscheping van goederen. De heffing moet door het bedrijfsleven worden betaald, voert de vakbondsleider aan. Hij hoopt dat de minister het Tripartiet Overleg zo snel mogelijk ontvangt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May