DNA-vergadering opnieuw uitgeschreven voor vandaag
11 Jun 2013, 06:00
foto


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft voor vandaag weer een huishoudelijke en openbare vergadering uitgeschreven. Gisteren kon de vergadering niet doorgaan, omdat niet voldoende leden de presentielijst hadden getekend. Om rechtmatig te kunnen vergaderen, zijn minimaal 26 van de 51 leden nodig. De oppositie tekent meestal pas wanneer de coalitie het aantal leden voor quorum al heeft.

De huishoudelijke vergadering is uitgeschreven voor 11.30 uur, waar commissies van rapporteurs gekozen moeten worden voor twee ontwerpwetten. Er wordt ook verslag gedaan van activiteiten en besluiten die zijn genomen. Het standpunt dat De Nationale Assemblee zal innemen tijdens de gezamenlijke bijeenkomst van het Europees Parlement en de ACP-landen staat eveneens op de agenda. Deze vergadering wordt van 12-19 juni in Brussel gehouden. Delegatieleider Rabin Parmessar (Megacombinatie/NDP), Ganeshkoemar Kandhai (Nieuw Front/VHP) en Theo Vishnudatt nemen deel aan de vergadering in België.

De openbare vergadering over het Spaar- en Stabiliteitsfonds is voor 13.00 uur uitgeschreven. De assembleeleden hebben indringende vragen hierover gesteld aan minister Adelien Wijnerman van Financiën. Verschillende leden hebben gewezen op meer mogelijkheden. Aangedrongen wordt op een apart fonds voor rampenbeheersing. Parmessar, die voorzitter is van de commissie van rapporteurs, is intussen afgereisd naar Brussel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May