Kaderopleiding politie met twee weken uitgesteld
10 Jun 2013, 20:00
foto


De kaderopleiding van het Korps Politie Suriname, die vanmiddag zou beginnen, is met twee weken uitgesteld. Binnen het korps is er tumult ontstaan omdat twintig politieagenten afgekeurd werden voor deze opleiding. Zij hebben een kort geding aanhangig gemaakt en een gesprek aangevraagd met minister Edward Belfort van Justitie en Politie.

Starnieuws verneemt dat er vier klassen zijn gevormd van elk 24 politieambtenaren. Degenen die niet toegelaten werden, vinden dat ze onrechtvaardig zijn behandeld. Zij hebben de korpsleiding, de bond én de minister aangeschreven om te protesteren hiertegen. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zei aan Starnieuws dat bevorderingen niet meer automatisch plaatsvinden. De beoordeling van de politieambtenaren wordt meegenomen bij de toelatingseisen.

Ook politieambtenaren die langer dan drie jaren in de rang van 1e klasser hebben gediend, zijn niet in aanmerking gekomen voor deze kaderopleiding. Het gaat om een onderofficiersopleiding, waarbij de ambtenaren de rang zullen krijgen van brigadier van politie. De personen die buiten de boot zijn gevallen, vinden dat ze onterecht negatief beoordeeld zijn. Daarom zijn ze in het geweer gekomen tegen het besluit. De politiechef merkt op dat het om een leidinggevende functie gaat, waar voorbeeldig gedrag een vereiste is. Ook moeten de politieambtenaren voldoen aan de fysieke en mentale conditie die noodzakelijk is voor deze functie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May