VS geeft politie modern voertuig voor drugsbestrijding
10 Jun 2013, 16:30
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie is zichtbaar ingenomen met het geavanceerde voertuig. De VS-ambassadeur Jay Anania overhandigde de sleutels aan de politiechef. (Foto: Raoul Lith)


De politie heeft nu de beschikking over een geavanceerd voertuig om de handel in drugs tegen te gaan. De Amerikaanse ambassadeur Jay Anania overhandigde dit speciale voertuig, met moderne apparatuur erin, aan korpschef Humphrey Tjin Liep Shie.

De apparatuur in het voertuig maakt het mogelijk om onder andere containers en andere opslagplaatsen te scannen. Hierdoor wordt de mogelijkheid vergroot om achter drugs en verboden spullen te komen, zeker omdat met het voertuig diverse plekken aangedaan kunnen worden. De ambassadeur en de korpschef wezen op de vernietigende werking van drugs in de samenleving. Door de techniek die nu beschikbaar is, zal de trefzekerheid worden verhoogd. Deze mogelijkheden heeft de politie voor het eerst ter beschikking. Politieambtenaren die met drugsbestrijding belast zijn, krijgen een speciale training. Vandaag is deze training voor effectieve aanpak van drugsbestrijding begonnen.

Het voertuig heeft een waarde van US$ 45.000. Tjin Liep Shie zegt het Korps Politie Suriname het onderhoud van het voertuig zal verrichten. Dit is mogelijk met het budget waarover het korps beschikt. Anania zei dat de VS ook ondersteuning zal geven om het dna-laboratorium van de politie te helpen certificeren om het uiteindelijk in gebruik te kunnen nemen.

Ewen Cicilson
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May