Stichting Witsantie mobiliseert dorpsbewoners
10 Jun 2013, 22:00
foto
De belangstelling voor de training Handenarbeid te Witsantie is groot.


Stichting Witsantie Educatief Centrum (Swec) probeert eenieder in het gebied nuttig bezig te houden en hen iets bij te brengen. De organisatie is gisteren gestart met de training Handenarbeid.

Vrouwen en meisjes hebben zich enthousiast voorgenomen te leren hoe te haken. De goede respons heeft erin geresulteerd dat de stichting meer trainingen over textiel en hoe inheemse kleding te vervaardigen, zal verzorgen. “Wij willen ook voorlichting brengen en werkgelegenheid creëren voor de mensen,” zegt Bryan Swedo, voorzitter van de organisatie aan Starnieuws.

“We beginnen weer met taalcursussen in het Spaans, Engels, Nederlands, Arowaks en Caraïbs,” merkt hij ook. Ook op het gebied van dans doet de stichting Swec het een en ander, van bachata tot culturele dans.

Swedo zegt dat zijn organisatie bezig is de omliggende dorpen te mobiliseren en de trainingen naar daar te brengen. “We kijken wat nodig is om elkaar te helpen.” Swec is in het leven geroepen om de sociale cohesie in de samenleving te bevorderen vanuit de overtuiging dat toenemende samenhang leidt tot verhoogde activiteit en meer aandacht voor elkaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May