Mogelijk lager percentage vermakelijkheidsbelasting
10 Jun 2013, 04:00
foto


Het directoraat Sportzaken en vertegenwoordigers van sportorganisaties hebben van gedachten gewisseld over de nieuwe wet Vermogensbelasting. Het hete hangijzer was het veel te hoge percentage van 25%, dat bij evenementen afgedragen moet worden aan de Belastingen.

In de conceptwet is een percentage van 5% voorgesteld, waar de organisaties wel mee kunnen leven. Verder zien de organisaties graag een versoepeling van de procedures voor de afdracht. In de conceptwet is de mogelijkheid van elektronische toegangskaarten en binnen dit systeem achteraf betaling van de belasting, ook opgenomen.

Indien de wijzigingen in de nieuwe wet worden opgenomen, zullen ook culturele, educatieve, religieuze en sociale organisaties in aanmerking komen voor de 5% belastingafdracht. Het directoraat Sportzaken zal alle aangedragen bijdrages van de sportorganisaties verwerken in een nota en die ter hand stellen van het ministerie van Financiën. De bedoeling is dat deze punten verwerkt worden in de nieuwe wet Vermakelijkheidsbelasting.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May