Breaking news: Zaak Bouterse tegen Tjin-A-Tsoi op 13 juni
07 Jun 2013, 12:40
foto
President Desi Bouterse ontkent de 'Seadog' gekocht te hebben van partijgenoot Charles Pahlad.


De zaak van president Desi Bouterse tegen assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS) dient op 13 juni voor de rechter. Via advocaat Jennifer van Dijk-Silos eist het staatshoofd een rectificatie van de parlementariër. Bouterse ontkent dat hij het jacht 'Seadog' heeft gekocht van assembleelid Charles Pahlad (Mega Combinatie/NDP).

Van Tjin-A-Tsoi wordt een rectificatie geëist via de rechter. Het gewraakte bericht stond op de voorpagina van Tmes of Suriname. Tjin-A-Tsoi zou hebben gezegd dat de president het vaartuig heeft gekocht. Het zou gaan om geld van het land. Het kabinet van de president heeft niks te maken met de koop van het jacht.

In een schrijven had Silos namens haar cliënt gevraagd aan Tjin-A-Tsoi om het bericht te rectificeren. Dit is echter niet gebeurd. De advocaat had aangekondigd dat via de groene tafel genoegdoening zou worden gezocht als er geen rectificatie zou komen. De parlementariër moet gelijk na het vonnis rectificeren en verklaren dat de uitspraken gedaan niet op waarheid berusten. Bouterse voelt zich als persoon en als staatshoofd gegriefd door de bewering in de krant.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May