Cubaanse arts voert herniaoperatie succesvol uit in LMSZN
06 Jun 2013, 13:00
foto
De orthopedisch chirurg Enrique Gonzales bezig met het uitvoeren van de herniaoperatie. (Foto: LMSZN)


De eerste herniaoperatie uitgevoerd in het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) is succesvol verlopen. De orthopedisch chirurg Enrique Gonzales, die werkzaam was in het Castro Ziekenhuis in Cuba en nu in dienst van het LMSZN, heeft dinsdag de operatie verricht. De ingreep duurde ongeveer twee uren.

Gonsales heeft volgens het LMSNZ de nieuwste technieken toegepast, zoals die in Europa gangbaar zijn. Anesthesiemedewerker Inder Jaglall zegt bijzonder onder de indruk te zijn van de deskundigheid van Gonzales. Na de operatie was de patiënt voor enkele uren ter observatie opgenomen in de Medicare unit van LMSZN. Gisteren is hij reeds teruggebracht naar de mannenafdeling. Later op de dag zal hij een beetje mogen lopen van de arts.

Volgens Gonzales moet deze patiënt reeds na zes weken zijn arbeidsproces weer oppakken. Algemeen directeur Antoine Elias is verheugd met het positieve nieuws. Hij is blij dat de gezondheidszorg in Nickerie steeds meer mogelijkheden biedt. Hij wijst op het belang van revalideren in eigen omgeving. Het beleid van de directie aansluit op dat van de regering, waar kwalitatieve, goede en betaalbare gezondheidszorg voor eenieder toegankelijk moet zijn, deelt het ziekenhuis mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May