CBB-personeel wil eigen directoraat
06 Jun 2013, 15:40
foto


Het personeel bij de bevolkingsadministratie wil dat minister Soewarto Moestadja het Centraal Bureau voor Burgerzaken verheft tot directoraat. “Op u doen we een beroep zulks nog in de tijd die u resteert als minister te realiseren,” schrijft de bondsvertegenwoordiging BABS de minister van Binnenlandse Zaken.

BABS-secretaris J. Zaalman tekent aan dat het CBB sinds de tijd van De Kom een directeur als leidinggevende heeft. Hij concludeert daaruit dat de Staat daarmee heeft aangegeven dat dit instituut met ongeveer 600 medewerkers tot directoraat kan worden verheven.

De bond wil ook dat de posities van de bureauhoofden wordt geregeld. “Het is goed aan te geven dat de benadering cluster project niet in juiste verhouding staat met de verhoudingen tussen het CBB en de ministeries.” Volgens de bond is de beleving binnen het instituut CBB een andere cultuur dan op de ministeries. “Ook heeft de Fiso-benadering zaken meer vertroebeld dan het al was. In de Fiso-benadering zijn enkele functies ook niet meegenomen aangezien men vindt dat ze behoren tot clusterfuncties. “Een benadring die het totaal frustreert.”

De BABS doet een beroep op minister Moestadja om er toe over te gaan successievelijk over te gaan tot de uitvoering van het “directoraat CBB.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May