ATM: Terug naar doksen, kippen en moestuintje
05 Jun 2013, 22:00
foto


“Plant zelf, hoe weinig dat ook is, koop het nodige en voel het minder in je zak! Voeg vandaag nog de daad bij het woord. Laten wij terug gaan naar de tijd toen wij op ons erf kippen en doksen hadden. Voorts een moestuintje met eigen groentes zoals: tomaten, bita wiri, klaroen en peper.”

Het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM) grijpt de Wereld Milieudag aan om de samenleving op te roepen zich te bezinnen over haar consumptie en koopgedrag. Tegenwoordig wordt alles bij de winkel op de hoek gehaald in blik, een doos of in een plastic zak: klaar voor gebruik. Weet wat je eet en koopt, zegt het ministerie in een persbericht.

Aandacht voedsel en consumptie
Jaarlijks wordt op 5 juni, Wereld Milieudag, extra aandacht gevraagd voor de bescherming van het milieu. Deze dag is een initiatief van de Verenigde Naties, met als speciale werkarm UNEP, die het milieuprogramma uitvoert. Wereldwijd wordt ervoor gepleit om milieubescherming zo hoog mogelijk op de politieke agenda te plaatsen. Ook wordt opgeroepen om de wereld bewust te maken over het belang van het milieu voor de mens. Dit jaar wordt de aandacht gevestigd op de negatieve effecten van onze wereld voedselproductie en -consumptie op het milieu en specifiek op het tegengaan van voedselverspilling. Het thema van dit jaar luidt: ‘Think. Eat. Save - Reduce your Foodprint’.

In de afgelopen vijf jaar heeft het ministerie van ATM deze dag steeds weer herdacht door een wandelloop. Dit jaar wordt het accent gelegd op onze kinderen. Dit is de reden waarom een tekenwedstrijd werd gehouden onder jongeren in de leeftijdscategorie van 6-20 jaar. De opdracht was het thema van dit jaar op een artistieke manier uitbeelden. Hiermee hoopt het ministerie de jeugd bewuster te hebben gemaakt over de bescherming van het milieu. De winnaar van de tekenopdracht wordt aan het eind van deze week bekendgemaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May