Directie SAB stapt naar Bemiddelingsraad
04 Jun 2013, 17:00
foto
De werknemers van de SAB na hun vergadering vanmorgen. Op de voorgrond voorzitter John Nasibdar en rechts adviseur Freddy Brug. (Foto: Raoul Lith)


De directie van Suriname Alcohol Beverages (SAB) accepteert het niet dat werknemers actie voeren. De financial controller van het bedrijf, Brian Telting, zegt aan Starnieuws dat de bond geen toestemming heeft gevraagd om de ledenvergadering van gisteren vandaag voort te zetten. De directie beschouwt dit als een actiemodel en stapt naar de Bemiddelingsraad.

Ongeveer veertig werknemers bij SAB waren vanmorgen in een vergadering, die bijeengeroepen was door de bondsvoorzitter John Nasibdar en adviseur Freddy Brug. Het personeel krijgt volgens Nasibdar een verhoging van 8%, waarvan 1% gaat naar ziektekosten. De inhouding zou volgens de bond per 1 januari 2014 ingaan.

Informatie niet correct
De informatie die de werknemers van de bondsvoorzitter heeft gekregen, is volgens Telting niet correct. Hij beweert dat de inhouding op 1 januari 2013 ingaat. Volgens hem heeft de bond niet de juiste informatie met zijn leden gedeeld. “De werknemers leefden in de veronderstelling dat er eind mei de uitkering zou zijn. De directie heeft door middel van een circulatie laten weten dat er miscommunicatie heeft plaatsgevonden”, zegt Telting. Hij geeft aan dat de directie niet bereid is water bij de wijn te doen en daarom naar de Bemiddelingsraad zal stappen. De werknemers kunnen volgens Telting ook consequenties verwachten. “Als er niet gewerkt wordt, dan zal er ook geen uitbetaling plaatsvinden”, benadrukt Telting.

Brug stelt dat er geen sprake is van verkeerde communicatie naar de leden toe. Het communicatieprobleem heeft volgens Brug zich voorgedaan tussen de voorzitter van de vakbond, Nasibdar en de Human Resource Manager. “Nasibdar heeft de leden alleen geïnformeerd wat hij heeft vernomen”, deelt Brug mee. Achteraf wordt volgens Brug iets anders gezegd door het management van SAB.

Ewen Cicilson
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May