Acht staan terecht voor aandeel in 40 kg cocaïne-zaak
04 Jun 2013, 12:00
foto


Acht verdachten staan terecht voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Twee zijn voorlopig in vrijheid gesteld. De politie had op 15 september 2011 veertig kilogram cocaïne onderschept aan de Oost-Westverbinding in het district Saramacca. Op de rechtszitting gisteren hebben de advocaten Irvin Kanhai, Oscar Koulen, Benito Pick, Hemradj Matawli, Karel Hok A Hin en Kries Bhoendie gepleit voor hun cliënten. Tegen de verdachten is er in totaal veertig jaar celstraf geëist.

Raadsman Koulen voerde aan dat zijn cliënt cocaïne vervoerd heeft, maar slechts SRD 500 heeft overgehouden, terwijl het gaat om 'een miljoenenproject'. De advocaat merkte op dat zijn cliënt misbruikt is door zijn medeverdachten. Ook collega Hok A Hin vindt dat zijn cliënt slachtoffer geworden is, omdat hij behulpzaam was. Hij stelde dat zijn cliënt in opdracht van een van de medeverdachten had gehandeld. Hij werkte als monteur en volgens de raadsman is er misbruik gemaakt van zijn situatie.

Raadsman Kanhai haalde aan dat er in de dagvaarding geen strafbare feiten zijn opgenomen. In de tenlasteleggingen is alleen de voorbereiding voor het invoeren van drugs opgenomen, maar niet de strafbare gedraging. Hierdoor weet de verdachte niet waarvoor hij zich moet verdedigen. Ook benadrukte Kanhai aan dat twee verdachten aangegeven hebben dat zij door de politie mishandeld zijn. Hij deelde mee dat een van zijn cliënten onschuldig is. Er was geen drugs bij hem gevonden en ook bleek dat hij geen contact had met de andere verdachten, nadat zijn telefoon gecontroleerd werd. Volgens Kanhai is er geen objectief onderzoek geweest door de wetsdienaren.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May