Inter Moengo Tapoe verliest van FC Dordrecht
02 Jun 2013, 20:00

Inter Moengo Tapoe heeft zijn meerdere moeten erkennen in FC Dordrecht. Op de laatste speeldag van de Multi-Post Polar kampioenschappen 2013 zaterdag in het SDK stadion te Curaçao heeft Inter Moengo Tapoe verloren met 1-2. Al voor de rust had FC Dordrecht de twee doelpunten binnen.

Beide doelpunten van de Nederlandse club zijn na een hoekschop ingekopt. Het was duidelijk dat de club uit Nederland sterker was in de lucht.
Inter Moengo Tapoe speelde een heel goede wedstrijd in vergelijking met de eerste wedstrijd tegen Centro Domiguito, de kampioen van Curaçao gemixt met enkele nationale spelers. De Surinaamse ploeg verloor deze wedstrijd eveneens met de zelfde cijfers.

In de wedstrijd van zaterdag begon Inter heel sterk. Het middenveld werd gedomineerd en de aanvallen werden zorgvuldig opgebouwd. In de verdediging deden Joel Baja en Jermain van Dijk goede zaken. Twee hoekschoppen kort achter elkaar zorgden voor de 2-0. In de tweede helft had FC Dordrecht duidelijk problemen met de aanvallen van Inter.

Verdediging
Vooral Milton Pinas en Giovanni Waal zorgden voor problemen. Al vroeg in de tweede helft kwam Inter via Joel Baja tot scoren. Hij brak uit een combinatiespel op rechts door tot achter de verdediging van FC Dordrecht en plaatste de bal achter de keeper. Daarna was haast alles wat de klok sloeg Inter Moengo Tapoe. Een keihard schot van Ricardo Misiedjan ramde 8 minuten voor tijd de deklat.

FC Dordrecht viel sterk terug in de verdedigin, maar hield de 2-1 voorsprong tot aan het einde staande. Inter is met dit verlies op de vierde plaats geëindigd. De eredivisie club Ado Den Haag is kampioen geworden van dit toernooi. Na een 2-2 gelijkspel wonnen zij van de club uit Curaçao door penalty's.