Dc Jurel bruist van energie om Kabalebo te laten bloeien
01 Jun 2013, 14:02
foto
Cultureel optreden in Apoera na installatie van dc Armand Jurel.


Districtscommissaris (dc) Armand Jurel heeft het roer van ressort Kabalebo overgenomen met de volle overtuiging dat het moet lukken om dit gebied verder te verheffen. Hij wil samen met de bevolking de ontwikkeling ter hand nemen. "Wan pikin Ingi boy gi wan tra pikin Ingi boy a okasi fu dien a republiek Suriname", zei Jurel na zijn installatie vanmiddag als districtscommissaris. Hij is op 15 februari door president Desi Bouterse al beëdigd in deze functie.

Met zijn juridische achtergrond benadrukte Jurel dat "recht en wet zullen gelden in het ressort Kabalebo. Mensen die 'abani-achtige' handelingen willen verrichten, zijn gewaarschuwd", betoogde hij. "Wij juristen denken in een wettelijk kader", vulde minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling aan. De vertegenwoordiger van de president, minister Ramon Abrahams (Openbare Werken), zei dat de nieuwe dc kan rekenen op de steun van de regering. Ook minister Lamuré Latour (Defensie) is aanwezig in Apoera. Assembleelid Ricardo Panka steunde Jurel in zijn streven om ressort Kabalebo tot grotere hoogten te brengen. Kapitein Carlo Lewis en Lesley Artist, voorzitter de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) staan eveneens vierkant achter de nieuwe dc. Veel lof werd toegezwaaid aan de deken van de dc's, Roline Samsoedien, die bergen werk heeft verzet in dit ressort.

Jurel ontvouwde zijn vele plannen die hij heeft voor het ressort. Allereerst moet het gebied schoongemaakt worden. Volksgezondheid, werkgelegenheid, onderwijs, trainingen, toerisme bevorderen zijn enkele van zijn doelstellingen. Hij benadrukte de kracht van samenwerken. Hij wil het werk samen met alle betrokkenen in het gebied doen. Om zijn woorden in daden om te zetten, wil hij zelfs op elke hoek bordjes plaatsen met 'wroko tranga together (wtt)'. Hij wees erop dat in zijn visie de mens centraal staat en dit zal ook blijken in zijn aanpak.
De plechtigheden werden live uitgezonden door Radio Boskopu. Na het officiële gedeelte ging het programma door met culturele optredens.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May