Drie jaar geëist voor babymoord
31 May 2013, 02:00
foto


Tegen de verdachte Wandena S. heeft officier van justitie, Roy Elgin, drie jaar cel geëist, donderdag. Zij wordt ervan verdacht haar twee maanden oude baby zwaar mishandeld te hebben, waardoor het kindje is overleden. Eerder verklaarde de verdachte haar baby niet vermoord te hebben.

Wandena S. verklaarde op de rechtszitting van 20 mei dat zij niet gemerkt had dat haar baby bloeduitstortingen en zwellingen aan haar lichaam had. Het pathologisch rapport heeft uitgewezen dat de zuigeling zwellingen aan het linkeroog en op het voorhoofd had. Ze had ook rode en blauwe plekken en afdrukken van nagels op het lichaam. Ook werden er kneuzingen achter het hoofd en in de buikstreek geconstateerd. Volgens het medische rapport is het kind flink mishandeld.

De schoonfamilie had eerder op de zitting verklaard dat Wandena S. graag een jongetje wilde hebben. Zij kreeg voor de tweede keer een meisje. Daarom mishandelde zij haar baby. Haar schoonmoeder stelde dat de verdachte een keer een snee had toegebracht aan het oor van de baby en het bebloede scheermes onder het matras gelegd had. Wandena S. ontkende alles. Zij merkte op dat zij in haar eigen vinger had gesneden met het scheermes.

Bij de politie had de verdachte bekend dat zij het kindje geslagen had, omdat zij boos werd op haar. De baby huilde en zij had haar daarom geslagen. Op de eerstvolgende zitting, wanneer deze zaak voortgezet zal worden, zal advocaat Kries Bhoendie pleiten voor zijn cliënt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May