Charles Franklin levenslang achter de tralies
30 May 2013, 22:30
foto


Charles Franklin mag voor de rest van zijn leven in de gevangenis doorbrengen. Rechter Alida Johanns veroordeelde hem donderdag tot levenslange gevangenisstraf voor het vermoorden van de twee zusters en een nichtje te Dijkveld. De veroordeelde vermoordde op 18 maart vorig jaar de zusters Ursila en Irma Peroti en de elfjarige Kimberley, dochter van Irma. Johanns vindt dat Franklin volledig aangerekend kan worden voor deze daad.

De rechter sprak van feiten gepleegd met voorbedachte rade. Ook had hij Ursila meerdere malen bedreigd met de dood. Advocaat Shefani Amirkhan merkte op dat de veroordeelde niet toerekeningsvatbaar is en daarom zo een handeling gepleegd heeft. Uit het medische rapport blijkt volgens de advocaat dat haar cliënt mogelijk psychotisch is. De rechter benadrukte dat dit niet in het psychiatrische rapport is vermeld. Wel blijkt zijn intelligentie laag te zijn en de veroordeelde zegt zich niks meer te kunnen herinneren.

Op 18 maart 2012 pakte Franklin een mes liep naar de woning van zijn vrouw Ursila. Hij riep haar, maar zij reageerde niet daarop. Hij sloeg shutterglazen stuk en drong de woning binnen. Hij bracht Kimberly messteken in de hals toe en vermoordde haar. Daarna doodde hij Irma door haar twee messteken toe te brengen. Tenslotte bracht hij Ursila met zestien messteken om het leven. Daarna nam hij de benen. Op 19 maart 20102 werd Franklin door de politie van Latour aangehouden en in verzekering gesteld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May