Ingezonden: Slechte planning afsluiten van bruggen
28 May 2013, 21:00
foto
Er is een spitsstrook gecreëerd bij de brug aan de Van 't Hogerhuysstraat over het Saramaccakanaal. (Foto: Raoul Lith)


Het is onvoorstelbaar hoe een noodgedwongen bevalling, nota bene op de stoep van de buren zo geromantiseerd wordt. Met mooie cadeautjes en adopties, waardoor het accent kennelijk doelbewust wordt verlegd, want het had ook best een dramatische afloop kunnen hebben. Gelukkig maar dat alles goed is gegaan, ondanks een volslagen ongecontroleerd en bar slecht geplande afsluiting van een cruciale verkeersbrug! Met alle respect natuurlijk, maar je kan je afvragen wat hier aan de hand was: onkunde, onwil, weinig respect, of de bekende commandocultuur (wij doen en jij volgt)?

Op de eerste plaats heeft het wel degelijk ontbroken aan informatie vooraf aan weggebruikers. Vrijwel niemand was hiervan op de hoogte, ook de politie niet. En iedereen werd letterlijk de mist in gestuurd. Want pas bij aankomst bij de brug werd je met afsluiting geconfronteerd. En werd je nergens naar toe gedirigeerd. Met andere woorden: je zoekt 't maar uit.

Op de tweede plaats is het sinds jaar en dag bekend dat het zuid-noord verkeer op locatie zeer intensief is in de namiddag. Dus overweeg je alternatieve tijdstippen. En kan het verkeer ruim vooraf naar alternatieve routes gedirigeerd worden.
Het is beslist niet de eerste keer dat deze brug tijdelijk moet worden afgesloten. Dus als 't goed is, moet er in een goed georganiseerd politiekorps een blauwdruk ergens liggen hoe dit moet worden opgevangen.

De verkeerspolitie gaat ook niet vrijuit in deze chaos. Twee duurbetaalde motorrijders staan met motor en al op de brug om toe te zien dat niemand het verbod negeert. Dat kan een rekruut ook doen! Motoren moeten bewegen, kort stoppen en regulerend optreden en dan doorrijden. Want terwijl de dure motorrijders zich in feite werkeloos op de brug ophielden, was het een complete chaos op de rotonde bij de kruising Latour- en Indira Gandhiweg. Een goed getrainde motorrijder had daar een zeer dankbare job kunnen verrichten.
Maar ondanks alles: Welkom Edward jr.

Danny S. Lo-Fo-Sang
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May