Bewoners Cottica maken schoon en nemen waterschade op
28 May 2013, 01:00
foto
Bewoners nemen de schade op in Akale Kondre langs de Cotticarivier.


Enkele bewoners zijn poolshoogte gaan nemen in hun dorpen om op te ruimen en de schade op te nemen. Assembleelid Marinus Bee (A Combinatie/ABOP) was ook in Akale Kondre. "De situatie is iets verbeterd, maar het weer werkt niet echt mee. De mensen kunnen nog niet terug naar huis", zegt Bee aan Starnieuws.


Het assembleelid hoopt dat de regering de mensen die enorme schade geleden hebben tegemoet komt. In de dorpen langs de Cotticarivier zijn veel spullen van de bewoners beschadigd. Daar waar het al mogelijk is, worden de woningen schoongemaakt. De regering heeft nog niet aangegeven op welke manier de mensen geholpen kunnen worden. Het is voor het eerst dat de Cotticarivier zover buiten haar oevers is getreden. De bewoners willen naar hoger gelegen gebieden verhuizen.

Op Ricanou Mofo hebben de mensen uit dit dorp veel schade geleden aan hun landbouwgronden. Zij hebben een lening gesloten van SRD 108.000. Het terugbetalen wordt een probleem voor de mensen. Bee pleitte in De Nationale Assemblee dat de regering de mensen tegemoet komt. Het assembleelid zegt dat de regering nog antwoord moet geven op welke wijze er hulp verleend zal worden. De meeste mensen worden nog steeds opgevangen in het Ronnie Brunswijk stadion in Moengo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May