NCCR traint Nickerianen hoe op te treden bij calamiteit
25 May 2013, 19:00
foto
NCCR houdt simulatietraining in Nickerie.


Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) heeft een simulatietraining verzorgd voor de cursisten die de vijfdaagse Mass Casualty Management-training hebben gevolgd. Coördinator van het NCCR, overste Jerry Slijngaard, zegt dat de cursisten geleerd hebben hoe ze moeten omgaan met een calamiteit waarbij er veel mensen gewond raken.

“Hoe handel je de zaak volledig af, hoe stel je de mensen veilig, zijn enkele van de aspecten die aan de orde komen. Het gaat om onder andere organisatie op de plaats van het ongeval, hoe gebruik je medisch materiaal, hoe werken de diverse diensten samen”. Slijngaard deelt mee dat de cursisten zeker twee aspecten van de theorielessen die zij gekregen hebben, in de praktijk zullen moeten uitvoeren. Hij gaf aan dat deze oefening zeker niet de laatste is voor Nickerie. Er wordt een selectie gemaakt uit de cursisten die de training hebben gevolgd. De geselecteerden zullen dan een instructeursopleiding volgen, waarna zij andere groepen zullen trainen. Zo kunnen meer mensen gelijk ingezet worden bij een calamiteit.

Deze trainingen zijn volgens Slijngaard begonnen in Paramaribo en intussen zijn ook Para, Wanica, Marowijne en nu ook Nickerie in stelling gebracht. Het is de bedoeling dat deze activiteit een landelijk karakter zal krijgen, zodat overal mensen gelijk hulp kunnen bieden als er iets gebeurt. Dit is belangrijk in afwachting van andere hulp. De training is vanmiddag afgesloten met uitreiking van een internationaal erkend certificaat dat drie jaren geldig is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May