Vakbeweging wijst op misbruik sociaal zekerheidsstelsel
26 May 2013, 06:00
foto


Nadat eerst de vakcentrale C-47 zijn stem heeft laten horen, heeft nu ook de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) een waarschuwende brief gestuurd naar vicepresident Robert Ameerali. Daarin wordt gewezen naar op handen zijnde acties om misbruik te maken van de gratis ziektekostenregeling die per 1 juli moet gelden voor alle kinderen van 0 tot en met 16 jaar en ouderen vanaf 60 jaar.
In de brief getekend door voorzitter Ronald Hooghart wordt aangegeven dat ‘gewetenloze groeperingen van weleer nu al bezig zijn dit mooie plan van de regering, de vakbeweging en het bedrijfsleven, te dwarsbomen.
‘Zij willen nog altijd het grootste deel van de koek’ staat in de brief. De CLO verduidelijkt dit door aan te geven dat sommige groepen het tarievenstelsel voor de gezondheidszorg naar zich willen toetrekken door het instellen van instanties met dezelfde allures als de Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur).

Structuur SZF is er al
Ook merkt de CLO op dat pogingen worden ondernomen de rechthebbenden op de gratis ziektekosten te verdelen in groepen en ingezetenen naar zich toe te trekken. Door C-47 voorzitter Robby Berenstein werd aangegeven dat medici van plan zijn van de regering te eisen dat de verzekering niet alleen via het Staatsziekenfonds (SZF) loopt, maar ook via andere verzekeringsmaatschappijen.

In de brief van de CLO, wordt net als in de kritiek van Berenstein aangegeven dat andere verzekeringsmaatschappijen niet de structuur hebben om overal in het land aanwezig te zijn. De CLO vindt dat het SZF overal in de kustvlakte en in het binnenland en de districten aanwezig is met artsen, poliklinieken en andere gezondheidswerkers. De CLO vraagt de regering via de vicepresident om in het belang van de goede samenwerking tussen regering en vakbeweging, zaken goed in de gaten te houden, waardoor de bevolking lang genoeg gebruik kan maken van deze sociale voorziening.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May