Historisch bezoek OIC secretaris-generaal aan Suriname
25 May 2013, 08:00
foto
Ekmeleddin Ihsanoglu, secretaris-generaal van OIC


Ekmeleddin Ihsanoglu, secretaris-generaal van de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC), zal maandag een bezoek brengen aan Suriname. Dit is een zeer belangrijk bezoek aan Suriname, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, aan Starnieuws. Het is een historisch bezoek. Sinds de oprichting van de OIC in 1969 komt voor het eerst een secretaris-generaal naar Suriname.

Op het Zuid-Amerikaanse continent zijn Suriname en Guyana lid van de OIC. De meeste landen van deze organisatie zitten in het Midden Oosten, Afrika en Azië. Het gaat om meer dan 55 landen. Het bezoek aan Suriname komt op uitnodiging van president Desi Bouterse, meldt de OIC in een persbericht. Naast een ontmoeting met de president, zullen ook bilaterale gesprekken worden gevoerd met onder andere het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De OIC-topper zal ook een bezoek brengen aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Er is eveneens een dialoog gepland met andere religieuze groepen. Lackin zegt dat er al jarenlang een goede samenwerking is tussen Suriname en de OIC. De president heeft Ishsanoglu al ontmoet in september 2010 in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Er is toen gesproken over de bilaterale betrekking. De secretaris-generaal reist na het bezoek aan Suriname door naar Guyana. Beide landen hebben te kennen gegeven de banden met de OIC te verstevigen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May