Magentabrug Saramaccakanaal afgesloten dit weekend
24 May 2013, 21:00
foto
Werkzaamheden aan de brug over Magentakanaal de vorige maand.


De Magentaburg over het Saramaccakanaal is dit weekend afgesloten. Veel mensen zijn verrast, omdat zij de bekendmaking niet hebben gehoord of gelezen. De politie voorlichting heeft ook geen informatie over sluiting van de brug. De directeur van Openbare Werken, Mark Rommy, zegt aan Starnieuws dat bekendgemaakt is dat de brug gesloten zou zijn voor onderhoudswerkzaamheden.

Medio vorige maand was de brug al gesloten, omdat er verzakkingen waren geconstateerd die hersteld moesten worden. "Dat was de eerste fase. Nu moeten de platen worden verwijderd en wordt er beton gestort. Dit was gepland en het is ook doorgenomen met de betrokken autoriteiten", zegt Rommy.

Het ligt in de bedoeling dat in het weekend het werk afgerond is. Veel weggebruikers voelen zich gedupeerd door de situatie. De brug over de Van 't Hogerhuysstraat kan door de verslechterde conditie minder verkeer verwerken. De drie banen zijn teruggebracht tot twee. Nu de Magentabrug afgesloten is, worden de mogelijkheden om zich te verplaatsen naar en van het zuiden nog moeilijker. Rommy legt uit dat de werkzaamheden aan de brug noodzakelijk zijn en nu uitgevoerd moeten worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May