NCCR vraagt aanvulling noodfonds rampenbeheersing
23 May 2013, 00:00
foto


Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) heeft aan de regering gevraagd om het noodfonds aan te vullen. Overste Jerry Slijngaard, coördinator van het NCCR, zegt aan Starnieuws dat het fonds in 2006 was ingesteld, toen grote delen van het binnenland te kampen hadden met wateroverlast. Het geld is intussen geslonken en dient dringend te worden aangevuld.

Voor ruim tweehonderd personen in het Ronnie Brunswijk stadion en andere opvangcentra heeft het NCCR gezorgd voor basisvoedsel en andere benodigdheden. Tot zondag heeft Suralco het voedsel bereid voor de mensen die hun dorpen aan de Cotticarivier moesten verlaten. "Nu wordt er gekookt in de keuken van het stadion", deelt Slijngaard mee. Hier hebben de mensen zelf om gevraagd. De NCCR-coördinator deelt mee dat veel particulieren een bijdrage geleverd hebben. Zo heeft de Godo bank twintig matrassen gedoneerd. Anderen hebben voor de kinderen speelgoed geschonken. De hulp uit de samenleving is dankbaar geaccepteerd.

Assembleelid Marinus Bee (A Combinatie/ABOP) zegt aan Starnieuws dat het om ongeveer driehonderd gezinnen gaat. Een deel van de mensen is opgevangen door familieleden. Die personen worden niet officieel meegeteld door het NCCR. Bee zegt dat de mensen nog niet terug kunnen naar hun woningen. Een groot deel van de woningen is nog onder water, hoewel de situatie iets is verbeterd. Woensdag hebben assembleeleden van diverse fracties zich georiënteerd in Cottica-gebied, Para, Wanica en Saramacca. Ook een regeringsdelegatie onder leiding van president Desi Bouterse heeft zich georiënteerd in het Cottica-gebied. Vandaag wordt in De Nationale Assemblee een vergadering gehouden over de wateroverlast, waarbij de regering ook de stand van zaken zal meedelen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May