Politie en OW zoeken oplossing voor file bij brug
22 May 2013, 15:50
foto
De brug over het Saramaccakanaal kan het aantal voertuigen nauwelijks verwerken. Aan beide zijden van de weg zijn er files. (Foto: Raoul Lith)


De verkeerspolitie en Openbare Werken (OW) zoeken naar oplossingen om te voorkomen dat het verkeer vast blijft zitten aan beide zijden van de brug over het Saramaccakanaal. Vandaag zijn veel mensen urenlang gedupeerd door de situatie. De politie heeft extra mensen ingezet, maar veel heeft het niet geholpen.

Waarnemend hoofd van de Motor Surveillance Dienst (MSD), Christiaan Burleson, zegt aan Starnieuws dat de situatie constant wordt gecontroleerd. Af en toe worden twee rijbanen vanuit één richting gebruikt om het verkeer beter te laten doorstromen. Deze test is vandaag uitgevoerd. Bij de extra drukte na kantoortijd en winkelsluiting zullen extra maatregelen getroffen worden.

Brug Indira Gandhiweg
Burleson zegt dat deze situatie nog een paar maanden zal duren. Aan mensen wordt gevraagd om een alternatieve route te zoeken. Een mogelijkheid is de Coesewijnebrug of rijden via Magentakanaal. Die routes zijn vandaag ook extra druk. Johnny Dasa van OW deelt Starnieuws mee dat er nog veel werk verricht moet worden aan de brug over de Indira Gandhiweg, ook over het Saramaccakanaal. Hij zegt dat de toegangswegen tot die brug ook nog niet af zijn.

Burleson legt uit dat toen er gebruik werd gemaakt van drie banen, zesduizend auto's per uur over de brug reden. Nu kunnen zo'n 2500 voertuigen worden verwerkt. Dit zorgt voor de kilometerslange filevorming. De conditie van de brug is verslechterd waardoor deze maatregel noodzakelijk is. De verkeerspolitie en OW zeggen naar alternatieven te blijven zoeken. De MSD heeft zes extra verkeersagenten per shift ingezet om de situatie in goede banen te leiden. Als het werk intensief blijft, zullen andere afdelingen van het korps moeten inspringen, zegt Burleson.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May