Angela Merkel blijft machtigste vrouw
22 May 2013, 13:00
foto
De Duitse bondskanselier Angela Merkel staat voor de derde keer op rij bovenaan de lijst van Forbes. (© photo news)


De Duitse bondskanselier Angela Merkel is ook dit jaar de machtigste vrouw van de wereld. Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk de Braziliaanse president Dilma Rousseff en de Amerikaanse filantroop en zakenvrouw Melinda Gates. De jaarlijkse lijst van het Amerikaanse zakenmagazine Forbes is vandaag gepubliceerd.

Het is de derde keer op rij dat Merkel de lijst aanvoert. De Franse Christine Lagarde, hoofd van het Internationaal Monetair Fonds, wint een plaats in vergelijking met vorig jaar en staat nu op de zevende plaats. Hillary Clinton verliest haar tweede plaats van vorig jaar, nadat ze het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verliet. Ze prijkt nu op de vijfde plaats, net na First Lady Michelle Obama.

De jongste van de lijst, die nog steeds gedomineerd wordt door de Amerikanen, blijft de excentrieke Lady Gaga (27 jaar, 45ste), de oudste is de Britse koningin Elizabeth (87 jaar, 40ste).

Miljoenen volgers op Twitter
De 100 machtigste vrouwen ter wereld werken in de technologie, de zakenwereld, de media, de politiek, de entertainmentsector, bij hulporganisaties of zijn miljardairs, meldt HLN.be. Hun macht is door Forbes bepaald in functie van hun geld, hun macht in de media en hun invloed. De vrouwen vertegenwoordigen 26 landen.

Een kwart van de vrouwen zijn CEO van bedrijven die in 2012 samen 893 miljard dollar genereerden. Het gaat om onder andere Sheryl Sandberg (Facebook, 6), Virginia Rometty (IBM, 12) en Marissa Mayer (Yahoo! 32). Het aantal volgers op Twitter van de 100 vrouwen is 153 miljoen mensen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May