Stibula leidt eigen sportkader op
22 May 2013, 08:00
foto
Archieffoto: Het basketbalveld in een vroeg stadium.


De Stichting Buurtontwikkeling Latour en Omgeving (Stibula) heeft haar nieuw basketbalveld in gebruik genomen. Dit veld is gefinancierd door het Staatsolie Sportfonds. Door de ingebruikname, is het gebrek aan sportkader op Latour nu zichtbaarder dan ooit. De stichting zal haar eigen sportkader opleiden om dit probleem te verhelpen. Zij wil dan ook dat de oudere sporters opgeleid worden om jeugdigen van Latour en omgeving op verantwoorde wijze te begeleiden

In juni zal er gestart worden met de cursus Sportleider en zullen de volgende takken van sport verzorgd worden: volleybal, basketbal en voetbal. Ook in de promotie sporten als slagbal en fostenprey doen ze enige ervaring op. Stibula ziet gaarne dat vooral jonge mannen en vrouwen van Latour, Menckendam, Ramgoelam, Winti Wai, Pontbuiten, Livorno, Goede Verwachting, Ephraimzegen en Toekomst, de sportopleiding volgen. De oudere sporters moeten leren om kinderen professioneel te begeleiden bij het sporten.

Georganiseerde sport
Het is de bedoeling dat de sportcommissie in de toekomst competities organiseert voor jeugdigen tot 16 jaar, want de kinderen van Latour en omgeving moeten veel meer sporten. De sportvelden moeten optimaal gebruikt worden. Sporters vanaf 18 jaar mogen aan de training participeren.

De lessen, zowel theorie als praktijk, zullen in het centrum van Stibula plaats vinden en starten in de tweede week van juni. De duur van de cursus is ruim vier maanden en de lessen worden twee keer in de week verzorgd. Aan het eind van de cursus moeten de cursisten bekwaam zijn om met de jeugdigen te sporten, de talenten te herkennen en te begeleiden naar de georganiseerde sport.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven op het kantoor van Stibula aan de Tigristraat 7 tel. 483664. Ze mogen ook een formulier afhalen op het kantoor van SISO.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May