IDCS brengt bedrijven in contact met lokale investeerders
22 May 2013, 04:00
foto


Investment and Development Corporation Suriname (IDCS) heeft een begin gemaakt met het in contact brengen van Buitenlandse bedrijven met het investeringsveld in Suriname. Vier Franse bedrijven hebben een presentatie gegeven in het Killit-gebouw.

Het gaat om bedrijven die in staat zijn nieuwe technologieën te ontwikkelen in sectoren die behoren tot hernieuwbare natuurlijke hulpbronnen. De belangstelling vanuit het bedrijfsleven was groot. Volgens onderdirecteur Imro San A Jong van IDCS moet dit in de nabije toekomst gaan leiden tot een bedrijven- en investeerdersconferentie waar zaken gedaan kunnen worden.

Bedrijven
De bedrijven die een presentatie hebben gehouden voor het bedrijfsleven zijn: ALTOA, die is gespecialiseerd in luchtcartografie waarbij gebruik wordt gemaakt van 3D-laser technologie. Er wordt gebruik gemaakt van efficiënte cartografische middelen. Die zijn normaal niet te gebruiken in conventionele methoden. Dit door de dichtheid van het bos en het gebrek aan infrastructuur. De verschillende mogelijkheden zijn van toepassing voor de stedenbouw, de preventie van overstromingsrisico, het plannen van hernieuwbare energie en het aanleggen van infrastructuur.

Het bedrijf ReWATT, is expert in het ontwikkelen, bouwen en toepassen van hernieuwbare energie systemen. Het gaat vooral om installaties, openbare zonneverlichting en biomassacentrales. Het derde bedrijf SFA, is gecertificeerd voor duurzaam bosbeheer. Het bedrijf Solicaz, is een beginnende en pas opgerichte onderneming. Deze onderneming doet aan bodemonderzoek, hoe om te gaan met uitgemijnde gebieden. Dit is vooral toepasbaar in de mijnbouwsector, de agricultuur, voor het taxeren van de vruchtbaarheidsstatus van de bodem.

San A Jong zegt dat met de wetenschap dat niet hernieuwbare hulpbronnen aan het opraken zijn, Suriname nu naar alle mogelijkheden moet uitzien om de hernieuwbare bronnen te ontwikkelen, maar dan met de technologie die het meest efficiënt en duurzaam is. Henk Naarendorp, voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken, vindt dat deze actie van IDCS een goed voorbeeld is van hoe bedrijven in de regio vorm geven aan regionale integratie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May