Zeven jaar geëist voor poging smokkel cocaïne
20 May 2013, 21:00
foto


Tegen de verdachte Sanjeev M. is er een celstraf geëist van zeven jaar, een geldboete van SRD 12.000 of een hechtenis van 12 maanden. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan overtreden van de wet op Verdovende Middelen. Hij probeerde op 18 oktober vorig jaar 5.74 kilogram cocaïne, in zoete patat verborgen, te smokkelen naar Nederland. De cocaïne werd door het BID-team op de Johan Adolf Pengelluchthaven onderschept.

De cocaïne was in 657 staafjes verstopt tussen de zoete patat. In deze zaak werden eerst twee neven aangehouden, die bekend staan als groentehandelaren en een import- en exportbedrijf runnen. De zoete patat werd eerst uitgehold en werden de staafjes met cocaïne erin verstopt. De smokkelaars vielen door de mand, omdat de knollen te zwaar bevonden werden.

Officier van justitie, Roy Elgin, deelde op de rechtszitting maandag mee dat de verdachte alles op zichzelf heeft genomen. Volgens de verdachte hebben zijn nichten en neven niks met deze zaak te maken. Hij werd gedwongen door een zekere 'Nevo' die hem belde. Hij moest alles onder dwang doen. Bij de politie had Sanjeev M. wel toegegeven dat hij zich schuldig gemaakt had. “Hij heeft er bewust voor gekozen en wil kennelijk bewust de namen niet vrijgeven. Dat hij gedwongen werd door een zekere 'Nevo' is niet gebleken. Het leidmotief is geweest om grote winsten te maken. Door de cocaïnesmokkel en handel in dit spul heeft Suriname een negatieve naam verkregen”, voerde Elgin aan.
Op 30 mei zal advocaat Irvin Kanhai pleiten in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May