Moeder ontkent babymoord
20 May 2013, 17:00
foto


Moeder Wandena S. ontkent dat zij haar twee maanden oude baby zwaar heeft mishandeld waardoor het kindje is overleden. De verdachte staat hiervoor terecht. De verklaringen van de vrouw zijn niet consistent.

Wandena S. verklaarde vandaag op de rechtszitting dat zij niet gemerkt had dat haar baby bloeduitstortingen en zwellingen aan haar lichaam had. Het pathologisch rapport heeft uitgewezen dat de zuigeling zwellingen aan het linkeroog en op het voorhoofd had. Ze had ook rode en blauwe plekken en afdrukken van nagels op het lichaam. Ook werden er kneuzingen achter het hoofd en buik geconstateerd. Volgens het medische rapport is het kind flink mishandeld.

Rechter Maytrie Kuldipsingh vroeg de verdachte hoe het kind aan al die blauwe plekken en kneuzingen gekomen is. “Jij was alleen met de baby in de kamer en jullie sliepen op een matras op de grond. Hoe komt het kind aan al die kneuzingen?”, vroeg Kuldipsingh. De verdachte zei dat het kind slechts enkele blauwe plekken had, maar geen zwellingen en bloeduitstortingen.

Wilde een jongen
De schoonfamilie had eerder op de zitting verklaard dat Wandena S. graag een jongetje wilde hebben. Zij kreeg voor de tweede keer een meisje. Daarom mishandelde zij haar baby. Haar schoonmoeder had verklaard dat de verdachte een keer een snee had toegebracht aan het oor van de baby en het bebloede scheermes onder het matras gelegd had. Wandena S. ontkende alles. Zij merkte op dat zij haar eigen vinger had gesneden met het scheermes. Ook verklaarde de schoonfamilie dat toen de baby overleed iedereen huilde, maar dat Wandena S. die dag juist vrolijk was. Normaliter is zij erg lui, maar op die bewuste dag stond zij vroeg op om in de keuken te helpen.

Officier van Justitie, Roy Elgin, confronteerde de verdachte met haar verklaringen bij de politie afgelegd. Daar had zij bekend dat zij het kindje geslagen had, omdat zij boos werd op haar. De baby huilde en zij had haar daarom geslagen. “Ik had toen gelogen, omdat ik bang was dat de politie mij zou slaan. De schoonfamilie liegt. Ik weet niet waarom zij liegen, omdat ik een goede familierelatie met ze heb”, beweerde Wandena S. Op 30 mei zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May