CBvS publiceert financiële en economische gegevens
20 May 2013, 01:00
foto


De financiële en economische gegevens van Suriname over de afgelopen tien jaren zijn nu beschikbaar. Deze zijn vervat in grafieken en tabellen door de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Met de Suriname Country Profile wil de bank lokale en internationale belanghebbenden van dienst zijn met accurate informatie. Dit is volgens CBvS nodig bij besluitvorming bij investeringen maar ook voor economisch onderzoek.


Op de website van de CBvS zijn de gegevens te vinden. "Het groot potentieel van de Surinaamse economie is gediend met het toegankelijk zijn van deze gegevens", zegt de bank, die zegt hiermee invulling te geven aan het transparant beleid dat ze voor staat.

Bankpresident Gillmore Hoefdraad geeft in zijn voorwoord aan dat de economie in de afgelopen jaren heeft getoond over bijzondere veerkracht te beschikken. Het beleid is op groei gericht dat wordt gevoed door een regelmaat in economische activiteiten. Het vooruitzicht op investeringen en groei blijven positief. Hoefdraad is ervan overtuigd dat deze publicatie zal getuigen van de kracht van de economie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May