Ziekenhuis Wageningen wordt dependance LMSZN
19 May 2013, 18:00
foto
Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh


Het Petronella ziekenhuis in Wageningen zal volgens districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh een dependance worden van het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN). In de districtsplanning is het ressort Wageningen niet opgenomen en begroot voor de Regionale Gezondheidsdienst (RGD).

Het LMSZN is reeds bezig via de parlementariër, Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP), om de mensen van Wageningen te voorzien van een goede en bereikbare gezondheidszorg. Wanneer het LMSZN de zaken in Wageningen overneemt, zullen er tenminste twee basisartsen en verpleegkundigen aanwezig zijn. De basisspecialisten zullen op speciale dagen pendeldiensten verrichten naar Wageningen zodat de patiënten in de eigen omgeving behandeld kunnen worden. RGD zou niet kunnen voorzien in specialisten.

Joeloemsingh zegt dat de RGD vooral in de andere ressorten moet aanpakken, waar het tekort is aangegeven op de begroting. Zo zal de dienstwoningen van de artsen in Henar en Oostelijke polder moeten worden gerenoveerd. Er zal voor de westelijke polder nog een poli opgezet moeten worden en ook in Nieuw Nickerie. Verder geeft de dc aan dat er reeds gesprekken zijn gevoerd tussen de twee directeuren van het LMSZN en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor een mogelijke samenwerking.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May