DA91 start campagne voor stopzetten corruptie
19 May 2013, 14:00
foto


DA91 is een actie begonnen om corruptie een halt toe te roepen. Er worden als eerste flyers en stickers uitgedeeld aan verschillende mediahuizen. De campagne moet het volk oproepen om actief een bijdrage te leveren om corruptie te helpen bestrijden, zegt de oppositionele politieke partij, die deel uitmaakt van het Nieuw Front.

Alle Surinamers die tegen corruptie zijn, kunnen actief hun stem laten horen door de bijbehorende sticker te plakken op de bumper van de auto, de brievenbus of voordeur. DA91 heeft sinds haar oprichting altijd gepleit voor 'openbaar bestuur vrij van corruptie'. Om dit ideaal te bereiken is politieke wil vereist die het resultaat is van een dwingende eis vanuit de gemeenschap. Een gemeenschap die tegen corruptie is, kiest niet voor corrupte politici! DA91 zal vanaf nu naar de verkiezingen van 2015 toe, de gemeenschap informatie verschaffen wat corruptie is, hoe het te herkennen, maar bovenal hoe er een radicaal einde aan te brengen.

De media vormen een deel van de oplossing van het corruptie probleem omdat zij volgens DA91 een cruciale rol vervullen in het eerlijk houden van beleidsmakers; blootleggen van corruptieve handelingen en voorlichten van de gemeenschap over corruptie en hoe het te bestrijden. Daarom is besloten om de media als eerste te voorzien van de flyer en stickers die gebruikt zullen worden in deze campagne die een landelijk karakter zal hebben, zegt DA91.

Het bestrijden van corruptie is ook een issue van DOE. Deze politieke partij heeft handtekeningen verzameld en afgegeven aan president Desi Bouterse. DOE wil dat de anti-corruptiewet wordt behandeld en aangenomen in het parlement. Er zou ook een initiatief ontwerpwet worden ingediend.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May