Broers niet langer verdacht van moord op Wiels
18 May 2013, 02:00
foto
De doodgeschoten politicus Helmin Wiels.


De twee broers die waren opgepakt voor de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels, worden niet langer verdacht van de moord. Ze blijven wel vastzitten voor bedreiging met een terroristisch misdrijf. Dat heeft het Openbaar Ministerie gemeld.

Op dreiging met een terroristisch misdrijf staat maximaal 6 jaar celstraf of een boete tot 100.000 Antilliaanse gulden. Er zijn nog geen andere verdachten voor de moord op Wiels.
Wiels is op zondag 5 mei doodgeschoten op een strand op Curaçao. Drie daders reden in een goudkleurige auto het strand op. Twee mannen stapten uit en vuurden 5 tot 6 schoten af op Wiels. Daarna reden ze weg. De chauffeur bleef in de auto.

Na de moord hebben de twee broers (27 en 19 jaar oud) een dreigvideo op YouTube geplaatst. Daarin zeiden ze dat de moord op Wiels de eerste van een reeks zou zijn. Enkele dagen na de moord hebben ze zich aangemeld bij een politiebureau. Ze ontkenden betrokkenheid bij de moord.

Wiels was de leider van de grootste partij op het eiland, Pueblo Soberano. Hij stond bekend als strijder voor onafhankelijkheid van Curaçao. Ook zette hij zich in tegen corruptie. Wiels werd bedreigd en kreeg sinds enige tijd beveiliging. Op de dag van de moord had hij zijn beveiligers weggestuurd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May