Jozefzoon distantieert zich van omstreden biologieboek mulo
17 May 2013, 00:00
foto


‘Handboek biologie voor jou’ is nimmer bestemd geweest voor het meer uitgebreid Lager onderwijs (mulo). Erger nog, hoofdstuk 6, waar gesproken wordt over voortplanting, had nooit in het oorspronkelijk bestelde boek opgenomen mogen worden. Dat was nadrukkelijk aangegeven door de vakleraren, toen het project 'aanschaf boeken voor het Surinaamse onderwijs' werd voorbereid en uitgevoerd.

Eddy Jozefzoon, voormalig voorzitter van de nu ontbonden Task Force voor het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) toont zich aangeslagen en gebelgd dat hij nu wordt gezien als de boosdoener. Jozefzoon zegt in de publiciteit te treden, omdat in De Nationale Assemblee hij niet alleen als de grote boosdoener is bestempeld door verkeerde boeken aan te schaffen, maar daarbuiten wordt hij er ook nog van beschuldigd een deel van de euro 8.2 miljoen, dat dit project heeft gekost, in zijn eigen zak te hebben gestoken.

Niet volgens afspraak
De uitlatingen van Jozefzoon komen, nadat minister Shirley Sitaldin via de STVS heeft aangegeven dat er niets mis is met het boek en zij de kritiek niet begrijpt. Jozefzoon die Sitaldin niet rechtstreeks beschuldigt, zegt: “Kort nadat mevrouw Sitaldin heeft overgenomen op het ministerie, is het project niet meer uitgevoerd zoals oorspronkelijk het geval is geweest”.

De toenmalige onderwijs taskforce voorzitter laat documenten zien waar, voor het aanschaffen van de nieuwe boeken er meerdere keren vergaderingen zijn gehouden met vakleerkrachten van het mulo en het middelbaar onderwijs. Zij hebben mogen bijdragen aan het bepalen van welke boeken aangeschaft moeten worden.

Fout corrigeren
Het is volgens Jozefzoon de bedoeling geweest dat na aanschaf van de boeken "er een proces van, leveren, implementatie, adaptatie en het opnieuw arrangeren van de boeken zou worden afgewerkt". Slechts de levering heeft plaatsgevonden en zou de rest van het plan door het ministerie aan de kant zijn gezet. Volgens Jozefzoon is het nog niet te laat de gemaakte fouten te corrigeren en zo te voorkomen dat euro 8.2 miljoen verloren gaat.

“Ik praat erover, omdat het mij mateloos irriteert dat er nu gezegd wordt dat er verkeerde boeken zijn aangeschaft", zegt Jozefzoon. Ook ontkent hij dat de boeken via zijn zoon in Nederland zijn gekocht, waardoor hij zich financieel zou hebben bevoordeeld. “Eenieder die dat van mij zegt, heeft de plicht zo snel als mogelijk een aanklacht tegen mij in te dienen en ik daag ze uit dat te doen”, stelt Jozefzoon.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May