‘Lukuman’ licht goedgelovige man op
16 May 2013, 17:15
foto


De politie van bureau Nieuwe-Grond heeft deze week ‘lukuman’ R.D. aangehouden en opgesloten voor diefstal. In maart was door een man aangifte tegen hem gedaan. R.D. zou in februari aan de man hebben gezegd dat hij in een droom had gezien dat er ergens in het Tibitigebied bij een kankantrieboom goud te vinden was. Om het goud te vinden moest er een offer worden gebracht. De man moest gouden beeld in de vorm van een slang, twee vingerringen, een armband, een halsketting en geldbedragen in Surinaamse dollars, Amerikaanse dollars en Euro’s offeren.

R.D. wist de benadeelde over te halen het offer te brengen. Op zaterdag 23 maart plaatste hij op aanwijzing van R.D. de offerande in een doek en vervolgens in een mand achter zijn woning. Een andere man werd erbij gehaald die een haan slachtte en het bloed van de haan op de kop van de slang goot. R.D. zei toen aan de benadeelde dat hij in vijf verschillende bars alcohol moest gaan drinken. Ook mocht hij twee dagen niet aan de mand komen. Hierna moest hij negen dagen bij de mand gaan bidden.

Na de alcoholestafette langs vijf bars, kreeg de man echter argwaan en ging toch bij de mand kijken. De sieraden en het geld bleken verdwenen te zijn. Hij deed aangifte tegen R.D., die ook door de politie als verdachte werd aangemerkt. Het bleek dat R.D. kort na de aangifte naar het buitenland vertrokken was.

Bij terugkomst naar Suriname werd hij aangehouden voor diefstal. Hij ontkent dat hij de offerande heeft gestolen. Hij gaf aan gedroomd te hebben waar de spullen en het geld naar toe waren. Een geest ‘Bigi ede’ zou het offer meegenomen hebben. Omdat deze droom niet geloofd wordt, is hij nu aangehouden en wordt de zaak verder onderzocht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May