Rechter legt een jaar gevangenisstraf op voor burenruzie
16 May 2013, 22:30
foto


Marlon N. (53) gaat voor een jaar de bak in. Hij had op 5 augustus 2012 zware lichamelijke letsels toegebracht aan zijn buurjongen, die voor geluidsoverlast zorgde. Door het Openbaar Ministerie was er een celstraf van achttien maanden geëist. Zijn rijwiel dat in beslag genomen is, krijgt Marlon N. terug. Dat de veroordeelde de mishandeling met voorbedachte rade had gepleegd, achtte rechter Sieglien Wijnhard niet bewezen.

De buurjongen is bromfietsreparateur en zorgde voor ontzettend veel lawaai in de middaguren, wanneer het rusttijd is. Na meerdere malen aangesproken te zijn, is er toch geen verbetering gekomen in de situatie. Op die bewuste dag kapte Marlon N. het slachtoffer in het gelaat. De bromfietsreparateur had op een eerdere zitting aangegeven dat de auto op het erf van Marlon N. gepoetst werd, omdat er geen zeepwater op hun gedeelte mag vallen. Dat hadden de grootouders van het slachtoffer gesteld. De verdachte is bewaker van beroep en deelde mee dat hij daarom steeds met zijn houwer rondloopt. De man verklaarde op de rechtszitting dat hij spijt had van zijn handeling.

Zijn advocaat Nacatia San A Jong voerde tijdens haar pleidooi aan dat beide partijen schuldig waren en vroeg rechter Wijnhard om een mildere straf op te leggen aan haar cliënt. Ook vroeg ze de rechter om rekening te houden met de omstandigheden toen de verdachte overging tot de handeling. Marlon N. had meerdere malen last van geluidshinder van bromfietsen. Daarnaast wasten de buren hun auto op zijn erf. Hierdoor bleef steeds water stromen op het erf. Hij zou vaker geklaagd hebben hierover.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May