Veel aangiften over telefonische oplichting
15 May 2013, 12:35
foto


De afdeling Fraude zegt de laatste tijd vaak geconfronteerd te worden met tal van aangiften van personen, die slachtoffer zijn geworden van telefonische oplichting. Er wordt hen gevraagd of ze een aanvraag hebben lopen voor een perceel of een vuurwapen.

Als de mensen dit beamen wordt aan hen voorgehouden, dat hun stukken al in de afrondende fase zijn en ze hiervoor een bepaald bedrag moeten betalen, meldt de politie voorlichting. De bedragen variëren tussen de SRD 3.000 en SRD 5.000. Dit geld moeten zij dan ergens bij een taxibedrijf deponeren of laten ophalen. Namen van bekende personen bij het Openbaar Ministerie (OM), alsook van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer worden door de oplichter genoemd.

De politie roept personen op, die slachtoffer zijn geworden van deze oplichter, om aangifte te doen bij de afdeling Fraude, die ondergebracht is op het politiebureau Munder. Ook het slachtoffer van de Washingtonstraat wordt gevraagd om contact te maken. De politie doet een beroep op de samenleving om zich niet laten beetnemen door criminelen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May