Nationaal Culinair Team gaat voor goud
14 May 2013, 09:30
foto
Het Surinaams Culinair team: Tirsa Braumuller, Giovanni Asmo, Jethro Wirht, Michel Blackson, Sherwin Alexander en Vanina Tjon-A-Tjoen. (Foto: Victuals)


Het Nationaal Culinair Team dat zal deelnemen aan de ‘Taste of the Caribbean’, gaat voor goud. Suriname neemt voor de vierde keer deel aan dit evenement dat van 26 tot 30 juni wordt gehouden in Miami.

Suriname heeft voorgaande keren brons gewonnen. “Wij gaan dit keer voor een hogere notering,” zegt Jill Landburg die de publiciteit doet voor het team. Ze zegt dat het ook belangrijk is om op zo’n podium te netwerken. “Het gaat er namelijk om dat we kennis maken met elkaar, ervaringen delen en culturele verschillen op een ontspannende manier overbrengen.” Ze geeft aan dat het Suriname alleen maar ten goede komt. “Suriname is nog niet bekend als toeristisch land, maar door ons te bewijzen, zorgen wij ervoor dat wij culinair-toeristisch staan gepositioneerd.”

‘Taste of the Caribbean’ bestaat niet alleen uit team competities. Er worden ook verschillende individuele competities gehouden waaraan de Surinaamse chefs zullen deelnemen. Daarnaast is er een trade show, waar de diverse (ei)landen vrij zijn hun waren en kunnen tentoon te stellen. “Het is altijd een eer je land te mogen vertegenwoordigen en mijn kunsten naar voren te brengen. Ik ben ook heel erg benieuwd naar de skills van de andere chefs en wat wij van elkaar kunnen leren,” zegt Tirsa Braumuller. Zij leidt het nationaal culinair team.

Ook chef Jethro Wirht is enthousiast om mee te doen aan de ‘Taste of the Caribbean.’ Het was zijn wens sinds 2006 om mee te doen als kok. Wirht heeft ook Barbados gestudeerd. “De eilanden hebben niet zoveel ingrediënten of grondstoffen die wij hebben en dat zorgt ervoor dat wij een stapje voor zijn op ze. Na gowtu mi wan si, gowtu mi wan smeri, Na gowtu un moes wini.”

Kevin Headley
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May