LMSZN sluit 'Nursing week' af met overwinning op politie
13 May 2013, 04:30
foto
Soeginem Kariokromo (zuster Rebo) is uitgeroepen tot 'moeder van het jaar' van LMSZN.


Het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft zondag de 'Nursing week' succesvol afgesloten. Om zeven uur 's morgens werden de Surinaamse vlag, die van LMSZN en de verpleegkundigen gehesen. Verpleegkundig directeur Ruben Seedo hield een toespraak en wees op de belangrijke rol die verpleegkundigen vervullen in de gezondheidszorg.

Op de afdelingen werden ook activiteiten ontplooid in verband met Moederdag. Op de Verloskamer werd de jaarlijks terugkerende moeder van de afdeling gekozen. Dit jaar is het geworden Soeginem Kariokromo, meer bekend als 'zuster Rebo'. Zij is reeds 39 jaar werkzaam in het LMSZN, waarvan 29 jaar bij de zuigelingen op de Verloskamer. Tijdens de huldiging van 'zuster Rebo' werd tegen 11.25 uur de 'Florence' van Nickerie geboren. Mevrouw Rahimbax beviel van een meisje tegen die tijd. Moeder en dochter maken het uitstekend.

Politie onderuit gehaald
De Dag van de Verpleging werd omstreeks 17.00 uur afgesloten met een voetbalwedstrijd tussen het LMSZN en het Korps Politie Suriname, afdeling Nickerie. Het team van het ziekenhuis domineerde vanaf het eerste fluitsignaal en won uit eindelijk de wedstrijd met 4-2.

Na de wedstrijd gaf de gewestelijke politie commandant Stanley Benschop toe dat zijn jongens nog te zwak waren voor 'de professionals' van het LMSZN. Er is een wisseltrofee ingezet, omdat jaarlijks een wedstrijd gehouden zal worden. Wie twee keer wint, wordt eigenaar van de beker.
Commissievoorzitter Elsje Silent kijkt terug op een geslaagde 'Nursing week'.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May