JCI SYMA helpt kinderen knutselen voor 'moeder'
12 May 2013, 03:00
foto
Leden van JCI SYMA met de kinderen van 'Stichting Prasoro voor kind in nood'.


Ze wilden werkelijk niet stoppen en zaten onder de gele, groene, blauwe, maar vooral rode verf! Grote kartonnen harten werden rood gekleurd door kinderen van Stichting Prasoro voor het kind in nood. Deze organisatie, voorheen SOS Kinderdorpen Suriname, vindt dat “elk kind thuis hoort in een gezin en dient op te groeien met liefde, respect en veiligheid.” En deze liefde kan op Moederdag weer aan de pleegmoeders getoond worden.

JCI SYMA, een organisatie die jongeren stimuleert actieve burgers te zijn, zorgde ervoor dat kinderen die niet zelf aan de middelen kunnen komen, om iets leuks in elkaar te knutselen voor hun moeder, dit wel konden doen. Zij werden in de gelegenheid gesteld om een kunstwerkje te maken waardoor ze hun verzorgers ook in het bloemetje kunnen zetten.

Ook voor tante
Moederdag… een dag waarop aan moeder wereldwijd wordt getoond hoe zij gewaardeerd wordt. Daarbij tonen ‘kunstwerken’ door kinderen gemaakt, des te meer deze waardering! Dat is het uitgangspunt van JCI SYMA. De organisatie zegt dat de kinderen er flink van hebben genoten. Dit was te merken aan de desinteresse die zij hadden voor de lunch, zaterdag, die na het schilderen klaarstond. “Nog even mevrouw, ik moet dit nog afmaken!”, werd steeds geroepen.

De kinderen konden naar hartenlust een presentje maken voor hun ‘tante’, de verzorgers. “In eerste instantie gingen wij uit van de vijf pleegmoeders, maar de kinderen lieten ons zien dat zij nog veel meer ‘moeders’ hebben. Dus ook de tante die de huiswerkbegeleiding doet en de dames van de administratie moesten een cadeau volgens de kinderen”, zegt JCI SYMA. De leden zijn blij dat zij met dit project een bijdrage hebben kunnen leveren. Stichting Prasoro voor het Kind in nood neemt de kinderen op in gezinnen, stelt hen in staat onderwijs en andere vaardigheidstrainingen te ondergaan en neemt de zorg van hen op zich met de weinige middelen waar zij over beschikt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May