Nieuwe directeur Godo gaat uitdagingen niet uit de weg
11 May 2013, 02:30
foto
De nieuwe directeur van Godo, Frits Terlaan (Foto: René Gompers)


"A san kon faya now. Maar ik ga de uitdagingen niet uit de weg. A bun tak mi e opo isrie". Zo begon de nieuwe directeur van Godo Bank, Frits Terlaan zijn toespraak. Vrijdagavond werd in de ballroom van het Wyndham hotel de receptie gehouden voor Terlaan die sinds 4 mei overgenomen heeft van Herman Vijzelman.

Terlaan is langer dan twaalf jaar in dienst van Godo. Hij begon als financieel manager op de administratie, maar had altijd de ambitie voor directeurschap. Toen deze post vrijkwam, solliciteerde hij vastberaden en is ruim een jaar klaargestoomd voor de functie. "Niets komt voor z'n tijd", zegt een enthousiaste Terlaan. "De Heer heeft mij naar hier geleid. Nu ligt het aan mij om de missie tot een succes te maken, om mensen achter me te krijgen en om de doelen te halen."

Vleugels uitslaan
De Godo Bank gaat de komende tijd zijn interne organisatie versterken en is van plan om verder de rurale gebieden in te trekken. "We zijn nog steeds een coöperatieve vereniging waar de mens centraal staat", legt Terlaan uit. "De relaties met onze leden zijn duurzaam. We leren kinderen sparen en verstrekken als enige bank leningen aan senioren burgers", stelt Terlaan. "Maar wij doen veel meer. Daarom gaan we de komende tijd het publiek bewust maken van wie we zijn en waar we voor staan".

Godo wordt ook een ontwikkelingsinstituut. Terlaan geeft aan dat de mensen in het binnenland ook behoefte hebben aan financiële instellingen en begeleiding. Op Nieuw Aurora en Atjoni is Godo al bezig met de bevolking zaken te doen. Het filiaal op Albina zal worden uitgebreid. "Er zitten ook 15.000 Surinamers in Frans-Guyana die bankzaken willen doen. Wij gaan ze opvangen", deelt Terlaan mee. De bank is ook voornemens om nog meer te doen voor de kleine en middelgrote ondernemers. De vraag naar leningen voor het opzetten van bedrijfjes is toegenomen. "Je gaat veel meer van Godo horen en zien de komende tijd" verzekert een energieke Terlaan. "Het is geen tijd meer van praten. We moeten nu gaan en stappen maken."

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May