Zware mishandeling peuter afgestraft met acht jaar cel
11 May 2013, 01:30
foto


Lothar A. (44) heeft een celstraf van acht jaar opgelegd gekregen van rechter Marie Mettendaf. De veroordeelde die thaibokser is, had in augustus 2012 een 3-jarige jongen zodanig mishandeld, waardoor het kind verlamd en blind is geraakt. De verdachte heeft de jongen geslagen, omdat hij gierig zou eten en niet zindelijk was. De peuter is nu voor zijn leven gehandicapt. Officier van justitie, Nirmala Maikoe, had ook acht jaar geëist tegen Lothar A. Het kind was vrijwillig door de veroordeelde meegenomen naar huis.

De ouders van het slachtoffer zijn drugsverslaafden. De peuter werd door de veroordeelde geslagen toen hij gulzig at. Door de slag viel het kind op de vloer. Daarna stond hij weer op en werd weer geslagen door de veroordeelde. Hierna stond het kind niet meer op en ademde zwaar. Hij werd in hulpeloze situatie achtergelaten en pas de volgende ochtend werd hij ontdekt. Zijn gezondheidstoestand was intussen verslechterd.

De arts stelde vast dat de peuter een hersenschade heeft opgelopen door de slagen. De peuter kan niet meer staan, lopen, zitten en hij moet gevoed worden.
De rechter heeft gebruikgemaakt van de verklaringen van een vriend van de stiefzoon van de verdachte. Deze vriend hoorde van de stiefzoon hoe de peuter mishandeld was. De veroordeelde is voor het eerst in aanraking met de politie gekomen. Hij wordt bijgestaan door zijn raadsman Erwin Dubois.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May