Zaterdag zal het ook blijven regenen
11 May 2013, 00:00
foto
Dokter Sophie Redmondstraat vrijdagavond rond 23:30 uur. Op de achtergrond het kabinet van de vicepresident. (Foto: René Gompers)


Zaterdag zal het nog door blijven regenen, voorspelt meteoroloog Jimmy Samijo. Storingen in de Inter Tropische Convergentie Zone, die zich van oost naar west verplaatst, beïnvloeden het weer boven Suriname. Vooral in de kuststrook is vrijdag de hele dag en avond veel regen gevallen. "Binnen twaalf uur is er op Zorg en Hoop 29 milliliter regen gemeten. Dat betekent 29 liter op een vierkante meter. Dat is best veel", zegt Samijo aan Starnieuws.

In Saramacca heeft het ook flink geregend. In Groningen is in een etmaal vrijdagochtend 56 milliliter regen gemeten. Ook het binnenland ondervindt last van de storing. In diverse delen van het land wordt er geklaagd over het overtollige water. Op de Facebook pagina van Starnieuws vertellen diverse personen hoe de situatie is in hun omgeving. Bij sommigen is het water tot in hun woning binnengedrongen. Diverse mensen in onder andere Paramaribo-noord, Kwatta, Zorg en Hoop kunnen hun huis niet uit, omdat ook straten onder water gelopen zijn. Ook aan de Koningstraat stond het water heel hoog.

Samijo verwacht dat zondag, op Moederdag, in de ochtend de zon af en toe zal schijnen. De buien zullen in intensiteit afnemen, maar helemaal droog zal het niet worden. "Wij zijn midden in de grote regentijd", waarschuwt de meteoroloog.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May