AZP introduceert ‘gehooroplossing op maat’
11 May 2013, 08:00
foto


Bij gehoorverlies kunnen mensen een oplossing op maat krijgen op de polikliniek keel-, neus-, oorheelkunde (KNO) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Door de KNO-arts wordt er een gehoortest afgenomen, waarna de patiënt meteen advies krijgt over een gehoorapparaat.

Het is volgens AZP-directeur Antoine Brahim zelfs mogelijk om dezelfde dag een gehoorapparaat op maat te krijgen. Er is een training gehouden door deskundigen van de van oorsprong Deense firma GN Resound/Beltone. Eerdere training van het personeel vond plaats in november vorig jaar in Nederland.

De apparatuur voor het afnemen van de gehoortest en programmeren van de gehoorapparaten is recent aangeschaft. Het gaat om hyper moderne apparaten die worden onderhouden en gekalibreerd door de leverancier.

Bij klachten van het gehoor wordt na verwijzing door de huisarts een gehoortest afgenomen. De KNO-arts beoordeelt of een hoortoestel of een operatie noodzakelijk is. Deze ‘one stop gehoorshop’ in het AZP biedt de perfecte combinatie van consult, diagnostiek en advies, zegt Brahim. Het is bedoeld om het systeem van een gehoorapparaat-voorschrift door de KNO-arts klantvriendelijker en efficiënter te maken. Daarnaast neemt de kwaliteit van zorg toe, stelt het AZP.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May