Overlevende gevonden 17 dagen na ramp
10 May 2013, 08:00
foto
De opruimingswerkzaamheden zijn even stopgezet om de overlevende uit het puin te halen. (Foto: AP)


Reddingswerkers in Bangladesh hebben 17 dagen na de instorting van een acht verdiepingen tellende gebouw een overlevende onder het puin gevonden. Lokale televisiezenders melden dat de reddingswerkers proberen bij het slachtoffer te komen.

Terwijl zij met bulldozers en graafmachines bezig waren het puin op te ruimen, stuitten zij op het lichaam van een vrouw die vermoedelijk nog in leven is. Volgens één van de reddingswerkers heeft hij gezien dat de vrouw haar arm een beetje omhoog hield en naar hem zwaaide.

De opruimwerkzaamheden zijn voorlopig stopgezet om de vrouw te bevrijden met onder andere handzagen, las- en boorapparatuur. Medische apparatuur zoals een zuurstofapparaat zouden onderweg zijn naar de plek.

Sinds de ramp op 24 april zijn al 1033 lijken geborgen. Hoewel verschillende schattingen naar buiten zijn gebracht, is nog altijd niet duidelijk hoeveel mensen zijn vermist. De bergingsoperatie in het puin van het acht verdiepingen tellende complex Rana Plaza vlak bij de hoofdstad Dhaka is nog altijd gaande.

In het gebouw waren onder meer vijf textielfabrieken gevestigd, die ook voor westerse kledingketens produceerden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May