Surinaamse drugsdealer veroordeeld in Jamaica
09 May 2013, 11:20
foto


De burgerrechtbank op Jamaica heeft de Surinaamse Reynold Sedico (53) veroordeeld tot twee en een half jaar celstraf voor cocaïnehandel.

Het hof vonniste US$ 200.000 subsidiair aan zes maanden celstraf voor het in bezit hebben van de drugs, US$ 250.000 subsidiair aan zes maanden voor de handel in drugs, US$ 300.000 subsidiair aan zes maanden celstraf voor de import van cocaïne en twaalf maanden voor samenzwering om cocaïne te importeren.

Sedico verscheen maandag voor de rechter en moest zich verweren tegen de aanklachten van in het bezit hebben van cocaïne, het verhandelen, importeren en samenzwering om cocaïne te importeren. De Surinaamse staatsburger pleitte schuldig aan al de aanklachten, meldt The Jamaica Star.

De aanklager zei dat Sedico op 1 april vanuit Suriname was aangekomen op de Norman Manley International Airport in Kingston. De politie heeft hem en zijn bagage onderzocht. Volgens de rapporten heeft de politie bij het doorzoeken van de zwarte koffer die Sedico bij zich had, vijf pakjes met een witte poederige substantie gevonden. De pakjes hadden een gewicht van 1.045 gram. De inhoud bleek na onderzoek cocaïne te zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May