OM volhardt bij strafvoorstel moordzaak Veira
03 May 2013, 02:00
foto


Officier van Justitie Duncan Nanhoe wil niet afwijken van het strafvoorstel van achttien jaar tegen de 34-jarige verdachte, Sergio B. Hij wordt ervan verdacht de schutter te zijn geweest die John Veira, gewezen hoofd van de Luchtvaartdienst, heeft doodgeschoten op 21 april 2010. Veira werd in koelen bloede neergeschoten voor zijn woning aan de Santosoweg, een zijstraat van de Weg naar Peperpot, in het district Commewijne. Volgens Nanhoe was de verdachte mentaal voorbereid om de strafbare feiten te plegen. Hiertoe had hij de nodige voorbereidingen getroffen.

Nanhoe zei op de zitting donderdag, dat de verdachte op 11 april 2010 uit Frans-Guyana kwam. Vanaf toen had hij serieus plannen beraamd. Zo had hij op 18 april een motorfiets voor US$ 3700 gekocht. Dit voertuig bleek motorisch niet in orde te zijn. Sergio B. bracht deze naar een monteur voor snelle reparatie. Daarnaast ging de verdachte samen met de motorfietsbestuurder, Dwight H, vóór de moord om de omgeving te bekijken.

Kroongetuige bedreigd
Na de moord werd de motorfiets in de Boomskreek gedumpt. Het motorrijwiel werd ontdekt, nadat de kroongetuige D. een verklaring aflegde. D. was aangehouden voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen, maar weigerde later informatie door te spelen. Volgens Nanhoe werd D. bedreigd, waardoor hij vreesde om op de zitting een verklaring af te leggen. Sergio B. had verklaard dat hij zich ten tijde van de moord op een verjaardagsfeest bevond. Bij onderzoek bleek deze informatie niet helemaal te kloppen.

Sergio B.en Dwight H. gingen op een motorfiets naar de woning van Veira. Daar aangekomen stapte Sergio B. af van het voertuig en riep Veira naar buiten. Nadat het slachtoffer zijn voordeur opendeed, zou Sergio B. twee schoten gelost hebben. Veira overleed kort hierna aan de opgelopen verwondingen. Sergio B. werd in Frans-Guyana aangehouden. Op 6 juni zal deze zaak voortgezet worden en zal raadsman Benito Pick zijn dupliek houden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May